Jaha

då är det dags att ladda inför en intensiv jobb vecka. Börjar i morgon med ett 12 timmars pass.

Vet egentligen inte vad jag ska skriva. Jag känner mig väldigt vilsen just nu. Har väl gjot det i ett par dagar.
Kan ju berätta om helgen. Den har varit helt ok. I Lördag så kom min underbara väninna Jennie med grabbarna. Alltid lika trevligt att umgås med dem.
Och i Söndags så kom en annan väninna till mig på besök. Pi med familj. Det var väldigt kul att träffa dem. Vi träffas alldeles för sällan. Var väl lite över ett år sen sist vi sågs.
Dem kom ganska så sent på kvällen. Dem stanna till hos oss på vägen hem till Moss. Barnen hade kul och härja. Så dem kom inte i säng förräns strax efter nio.
Fick ju lite sov morgon idag då! Oliwer kom in och väckte oss vid halv nio.
Igår kväll så hörde jag Adam gallskrika upper så jag sprang upp. Hitta bara benen i sängen. Han hade ramlat ur sängen så han stod med hiuvudet på golvet. Han skaka och skrek så jag stoppa om han i våran säng. Lille vännen.

Idag har jag och barnen sett en urmysig film tillsamans. Valpgänget i Alaska. Barnen var helt tagna, spec Oliwer. Det var verkligen en bra film.
Óch nyligen så har jag och Tobias kikat på Patrik 1,5!! Den var bra den oxå.

Är som sagt var väligt förvirrade just nu. Det är allt jag kan skriva. 

Nej nu ska jag ladda inför i möra!!

Kram Madeleine


Har inte haft lust..

att "blogga" på ett par dagar. Och när det kommer till en ounkt då man känner att det blir ett krav. ( att uppdatera bloggen) så är det inte kul. Därför har jag resonerat som så att jag skriver när jag känner för det.
Som nu!!
Sitter här med fleace tröjan och överdragsbyxor. Jag ska åka i väg om en liten stund och träffa min nya arbetsgivare.
Hon har hand om personliga assistenter. Jag ska brevid på en brukare!

Igår så kom jag äntligen iväg och träna Afro!! Det var himla kul, men jobbigt. Min kordinations förmåga är inte på topp. Så jag såg nog rätt rolig ut. Men det bjuder jag på.
Afro är en träningsform som man dansar och samtidigt tränar olika delar av kroppen.
Har träningsvärk i vaderna, under fötterna och i magen.

Oliwer har varit på np-enheten två ggr den här veckan. I tisdags och igår. Han är duktig som orkar med dessa tester i en timme åt gången.
I tisdags fick vi en eftermiddagstid. Oliwers tålamod var inte på topp direkt. Men igår när vi var där på morgonen så gick det betydligt bättre.

Oliwer göra sådana framsteg nu alltså. Han trivs på dagis och smälter in fint i gruppen. Han leker med dem andra barnen, är med och koncentrerar sig bra på samlingen.
Idag ska han ha gympa för första gången. Det kändes lite speciellt att packa gympa påsen. Hjälp!!! han börjar visst bli stor..

Fick besök av min goa syster och bebben igår. Alltid lika mysigt när dem kommer på besök!!
När jag träna igår så bada hon alla barnen! Fick se bilder sen på det.

Har kännt mig jäkligt irreterad i ett par dagar nu. Är så himla trött på att städa när det ser ut igen efter 5 minuter.
Barnen sprider sina leksaker överallt. Tobias sprider verktyg, snusdosor och annat kraffs.
Och jag är rätt bra på att glömma disk på databordet eller vardgasrums bordet.
Men jag försöker iaf.
suck...

Nej nu ska jag ge mig ut i kylan och träffa arbetsgivaren!!

Kram Madeleine

Helgen

Har gått alldeles för fort. Den har en tendens att göra det.
I Fredags så var det dags för inskolning för Oliwer igen. Det gick dock inte som planerat. Ulrika ringde på morgonen och talade om att Vi fick komma senare för hon var tvungen att åka till VC med sin son. Oliwer tyckte inte om det alls ( han har ju så svårt för förändringar)
Så han hade jordens utbrott innan vi kom iväg. Det var knappt att jag fick med han. Han följde med tillslut om jag lovade han att följa med in på dagis och stanna hela tiden. Jag var kvar i en timme sen gick det bra att jag gick. Kom tillbaka efter lunch. Det hade gått bra då tack och lov.
Jag reagera på hur han lekte på dagis i fredags. Mycket soterade av saker. Först så sortera han alla kuddar i soffan. Sen leksaksbilarna. Han blev störd på att fröken inte drog ner alla persiener i alla fönster.
Det är så sterotypa lekar och att han inte söker kontakt med andra barn. Det slog mig när jag satt där i soffan på dagis, hur annorlunda han är sina jämnåriga dagiskompisar. Det blir så tydligt.
Det gör ont i mamma hjärtat att inse mer och mer att ens barn inte är som andra. Rädslorna finns där hos mig att han ska bli mobbad, utstött och att han inte ska klara sig själv på ett drägligt sätt.
Älskade lilla Oliwer vad mamma älskar dig..

I Lördags så jobba jag kvällen. Hade en bra kväll på jobbet!!  Innan jag åkte till jobbet så var jag och barnen i pulka backen. Ett måste numera om man frågar barnen.
Tobias och Adam åkte till affären och jag och Oliwer  stanna kvar hemma och lekte. Jag var så trött så jag somna på hans säng.
Jag väcktes av Oliwer som höll en ros i sin hand. Å vad mammas hjärta värmdes då. Strax efter kom Adam upp med en ros han oxå
När jag kom ner höll Tobias på att fixa fika. Han hade köpt semlor. Han gav mig en bukett blommor! Tre stora röda rosor!!
Vi hade det riktigt mysigt! Kändes inte så lockande att åka till jobbet.

Idag så har vi varit till Bergvik och handla present till Jennies goa pojke Kevin. Vi var där på kalas idag!
Vi var och köpte gympa skor till Oliwer oxå. Sen var vi til Romstad och köpte begnade slalom hjälmar ( blocket).

Kalset hos Jennie m fam. Var super trevligt! Barnen hade kul och Oliwer fungera faktiskt riktigt bra. Det var så skönt att se det.
Jag kände igen en av mammorna på kalaset. Det visade sig att jag varit på hennes sons 1 års kalas. Pojken är 7 år nu!
Hennes son har autism, så vi hade en hel del att prata om. Det känndes skönt att få prata med ngn som vet hur det känns.

I morgon ska hela familjen upp tidigt så snart blir det faktiskt sängen ör mig!

Kram Madeleine


Träningsvärk

av allt pulka åkande igår och idag! Känner att man måste åka pulka med barnen nu när det är snö och solsken ute.
Igår så var vi i pulka backen två ggr. Innan lunch och så på em.
Jag tog en massa härliga kort. Men jag hittar inte sladden till mobiltelefonen som jag måste ha för att föra över bilderna. *typiskt*
Barnen var lediga i går från dagis och dagmamma ( konstigt det känns at dem är uppdelade nu)
Så förutom en massa pulka åkande så fick vi besök av min arbetskamrat Linda! Hon kom hit med en träningstop som jag skulle få låna. Och så drack vi lite te.
Barnen tycker det är roligt när vi får besök. Så dem håll på att visa L en massa filmer( alltså fodralen) å så visa dem lite nnat oxå.
Det var meningen att jag och L skulle ha tränat afro. Men eftersom vi var på reserv plats så kom vi tyvärr inte med.
Lotta och bebben kom igår på besök. Vi var till pulka backen ihop. Det var kul!!!
Jag åkte med Edwin , tror han tyckte det var kul!

Min kläder från Ellos kom igår!! Och för en gångs skullså satt kläderna bra på mig!! Känner mig nöjd med alla kläder!


Idag så var det dags för Oliwers andra inskolningsdag! Det gick bra! Han var lite tyst när vi kom dit. Men så gick vi till legot. Där satt det redan 5 barn och byggde. Oliwer kolla in dem och sa inget på en lång stund. Sen så tänkte han nog intemer på det. Han byggde och hade kul. Men han prata inte med barnen.
han och Ulrika gick och koll apå andra leksaker medans jag satt kvar. Det gick jättebra. Jag fråga Oliwer efter en stund om det gick bra att mamma går hem en stund och kommer tillbaka. Det gjorde det. Han krama om mig och så vinka han till mig.
När jag kom tillbaka så var han lugn och harmonisk ( han brukar vara väldigt flamsig annars)
Han sa att han hade haft det bra och han vill tillbaka i morgon!
Adam är ganska så avundsjuk i morse. han vill oxå börja på dagis. Det var en kamp att få han till Dagmamman. Fick bära i väg han en bit.
Jag har sökt dagisplats åt Adam oxå. Sen hur jag gör vet jag inte. Har sökt plats iaf.

I pulka backen idag så hade jag med varm chocklad och bullar! Vi var ute i två timmar! Hade jätte mysigt!!

Nu ska jag komma mig i säng! Ska upp tidigt i morgon!

Kram Madeleine

Dagis inskolning och Tantvarning!

Aj aj mitt huvud. Det börja redan igår kväll med huvudvärk. Det verkar inte vilja ge med sig.

Igår så fick vi besök av Oliwers inskolningsfröken. Hon verkar himla bra. Ulrika som hon heter tog med sig kort på sig själv, dem andra barnen som Oliwer ska gå i samma grupp som.
Oliwer var väldigt skeptisk till barnen på korten och vände bort dem. Han tog kortet på Ulrika och krama om det.
Jag hade klippt ut kort på Oliwer som jag gav till Ulrika. Oliwer tog sitt kort och Ulrikas kort och la brevid varandra. U La dem andra korten med barnen brevid oxå. men dem kasta han bort.
Vi prata lite om hur inskolning på dagis kommer gå till. Och lite regler och bra saker att tänka på.
Oliwer var så duktig och visa runt här hemma. Han visa allas rum och så satte han på en cd bok som han absolut ville att U skulle lyssna på med han.
Adam skulle egentligen ha varit hos Anette igår. Men han hade sån  hosta att han fick bli hemma. Så han var med när U kom. han ville oxå minsann börja på dagis och han gav ett kort på sig själv till U som hon kulle ta med till Dagis. Lilla bubben.
Efter att U gått så höll Oliwer i hennes kort som han fick och krama på det och pussa på det. Så det kändes bra att han tycker så mycket om henne.

jag skulle ju ha varit till körskolan igår på dagen. Men eftersom Adam var sjuk så kom jag inte i väg. Jag ringde och avboka tiden. Åh jisses vad hon blev sur. Hon tyckte jag ringde för sent och att nu får jag betala halva körlektionen. Om deminte får ngn anna som vill ha den.
Men vad tusan jag kan väl inte hjälpa att Adam blir sjuk. 
Jag hade verkligen sett fram emot att köra bil.Vill ju ha körkortet innan sommaren iaf.

Vi slappa mest hela dagen igår. Jag ville inte ta ut Adam med hans host. Men vid fem tiden så kom Adam och sa till mig att han behöver faktiskt luft. Så jag klädde han varmt så fick han vara ute i 20 minuter.

Idag så är Adam fortfarande sjuk. Hostig. Så Tobias fick komma hem från jobbet och ta hand om Adam medans jag och Oliwer var och hälsa på dagiset!
Han var så spänd och tyst Oliwer. Barnen var ute när vi kom. Han sa ingenting. Han bara titta och höll mig i handen. Vi stod ute en stund. Sen gick Oliwer till dörren och peka på den. han ville gå in och kika så det gjorde vi.
Åh det var barn och fröknar överallt. 36 barn är det på avdelningen och 8 fröknar.
Nu var inte alla barnen där och en del var ju ute. Men det var så det räckte ändå tycker jag. Var barn överallt.
Men Oliwer visa att han ville gå vidare trots ala barn. Ulrika visa oss lekrummet, dem olika samlingsrummen, stora köket, och tillsist små legot. Det riktigt lös i ögonen på Oliwer. han sattsig direkt och börja leka med det.
han vill inte gå i från dagiset när det var dags för oss att gå. Det är ändå ett bra tecken!! Sen sa han til mig att Dagiset är jätte bra och Ulrika är jättesnäll.
Men jag är tveksam. Jag gillar inte att det är 36 barn på en avdelning även om det är 8 fröknar. Jag hoppas verkligen att det ska bli bra för Oliwer nu. Och att han ska trivas på dagis.
Vi var där i lite mer än en timme. Det var lagomt att börja med tycker jag.

När vi kom hem så åt vi lunch,Efter det så vart det en timme i pulka backen!!
Får passa på medans snön är kvar.
Åh jag önskar att vi hade lite bättre ställt, Skulle vilja åka på skidsemester. Vore mysigt! Men men det är bara att spara så kanske man komme ri väg nästa år.

Jag bad Tobias köpa sensate numret av Amelia till mig idag. Men det nummret kommer först i morgon. Så istället så fråga min vänliga sambo en anställd efter den tantigaste veckotidningen som dem hade.
Så Jag har fått hemmets veckotidning av Tobias idag.. Hrm.
Är jag tant om jag skulle råka gilla den nu då? Nog för att jag blir 30 snart men ändå?

I morgon så ska jag ev träna Afro för första gången.. Är på reservplats men hoppas jag kommer med så jag får pröva...

Nu ska jag ta min tant tidning och gå lägga mig.

Kram Madeleine


Helgen

Har varit bra!! Det har varit skönt att vara barnledig!!
Igår så vakna vi kanske lite väl sent. strax efter elva var hon.
Kände mig oerhört seg ( det hade blitt sent innan jag somna kvällen innan). Efter en lång och stillsam frukost utan tjat så hamna jag framför datorn. ( Lätt att fastna framför den). Kände tillsut att jag var tvungen att få komma ut i friska luften. Tog en härlig promenad i skogen!! Och när jag gick där och fundera på livet och en massa annnat så kom tankarna på aborten på mig. Blev så ledsen och tårana bara rann..  efter en lång stund senare så lugna jag ner mig och det kändes faktiskt ganska så skönt efteråt.. ( behövde väl få ur mig lite).
Jag ångrar verkligen aborten det gör jag. Men jag kan inte få det ogjort.. tyvärr.  Sen finns det andra saker kring den som gjort att det varit extra jobbigt ( inget som jag ska ta här)

När jag kom hem från min promenad så var det dax för mig att övningsköra. Jag körde mest kring gamla scan i Kil. Det är kul att köra bil. Och det är bra träning nu när det är snö och lite halkigt. Läskigast var dock att jag fick bromsa in för tre rådjur men det gick bra det oxå.
Tobias tyckte att jag körde bra faktiskt!!

Vi var till Rud igår och möte upp delar av min släkt. Vi var till en Tai resturan och åt tai mat. Kan ju säga så här att om hon som höll i det he´la hade kollat upp lite bättre så hade hon insett att det var en Take away resturang. Dvs inga rättigheter och ingen toalett!
Vi tog upp hela lilla resturangen ( 14 stycken var vi). Min farbror R, som var lite av en gruppledare såg till så att dem som ville ta en öl/cider innan maten kunde göra det på resturangen brevid. Det var en 30 min kvar till maten så. Vi passa på att gå på Toa oxå.
Maten var väl sådär. Jag beställde grillmarinerad kycklingfile på spett, ris och jordnötssås.
Efter en högljud måltid och mycket skratt så gick hela glada gänget till resturangen brevis och beställde efträtt och  förfriskningar! R hade fixat special pris som han tjatat sig till, Han prata  nog hål i huvudet på ägaren.
Trevligt var det iaf!!
Vi betämde att vi ska göra om det här fats på en annan resturang! Kanske kil nästa gång! He he

Idag gick vi uppe lite tidigare( Tio). Åt en god brunch. Sen åkte vi till Tobias föräldrar för att åka scooter. Men den gick inte som Tobias ville, Men en bit åkte vi iaf!! Är ju så kul
Sen har vi utförskat ÖB och blev en tusenlapp fattigare. Handlat mat för hela veckan gjorde vi på coop oxå!!
Ja just. Jag körde lite bil idag oxå. En liten bit bara, Tobias tyckte det var så halkigt och jag för osäker. Men jag lyckades göra en bra backning och en lugn och säker åkning till coop i kil!!

Har varit och hämtat barnen idag! Dem såg helt färsiga ut. Har lekt och haft skoj hela helgen hos mamma. Igår var dem till sjön och grilla. Dem har åkt pulka och lekt ute! Tydligen så har dem sprungit en del inomhus oxå! Mamma har ett kök som man kan springa runt ( två öppningar).

Nu sussar dem gott! Oliwer i sin säng och Adam i våran. Adam har börjat ha sådana mardrömmar om döden och att han ska försvinna. Så jag tänker att nu under denna period då han är så orolig för att somna så för han ligga hos oss. han behöver det.

Ska ta och städa upp lite här. I morgon kommer Oliwers dagis fröken. Är ju bra om det ser städat ut åtminstonde!!

Ha det bra! Kram Madeleine!

Barnledig!

Det känns konstigt, inga barn att tjata på , att passa , att pussa och krama på. Men det är välbehövligt! Både jag och Tobias behöver en pause från alla måsten och bara få vara!

Jag försökte göra dagen så mysig som möjligt för barnen. Vi åt smarrig frukost, med youghurt, ägg och smörgås. Sen bar det iväg till pulka backen! Vi åkte massor. Det är kul att åka pulka!!
Adam har väntat på att Robin hood filmen skulle ska komma hela veckan, idag kom den äntligen! Så barnen har kollat på den med stort intresse.Jag gjorde varm chocklad och så fika vi bullar och hallon grottor!!

Jag har varit lite duktig idag oxå. Tagit reda på all tvätt och vikt en massa tvätt!! Ska ringa mormor och höra om jag får köpa hennes ena mangel billigt. ( det är så jobbigt att stryka sängkläder).

Jag har gjort lite roliga  uptäckter på facebook idag.  Har hittat barnen som jag tog hand om när jag jobba som aupair i Norge!! Jätte kul att höra av dem och få reda på hur dem har det! Har svårt att få in att det gått 10 år sen och att barnen är större nu.

I morgon ska jag och älsklingen åka scooter om snön får ligga kvar! *hoppas*


Var länge sen jag la in ett klipp från youtube!


Denna killen är fantastisk:



Kram Madeleine!

Har blivit face book frälst

På gott och ont. Händer lätt att jag fastnar framför datorn.. Det är ju kul att hitta gamla vänner och bekanta och få nya vänner med!
Fast jag önskar att jag kunde umgås mer med vänner IRL. Jag får försöka jobba på det.

Idag har jag ring Kvinnokliniken och förhört mig om min mensvärk som inte ger sig helt. Igår så fick jag gå tidigare från jobbet för jag hade så ont. 
Jag ringde rådgivningen i går kväll, men hon sa att troligen är det ett väldigt tidigt missfall och det är inget att göra åt ( kroppen sköter det själv). 
På KK så barnmorskan att eftersom jag kände mig betydligt bätre så kunde jag avakta och höra av mig om jag får ont igen eller om jag börjar blöda mycket.
Skulle ha jobbat i morse ( och det hade jag klarat av, men det visste jag ju inte igår). Får dåligt samvete när jag tänker på det. ( som vanligt). Men had ejag sagt igår kväll att jag kan nog jobba och sa hade jag inte kunnat det. Då hade jag fått dåligt samvete för att dem skulle jaga vikarie på morgonen. 

jag och Adam har varit till hans logoped idag. Han var väldigt noga med att jag inte skulle med in. 
- mamma , du får gå på stan och köpa festis och frön som vi ska ha på bussen. ( han menar pumpafrön)
- Vill du inte att mamma ska med in då? 
-Ne , jag kommer till busshållplatsen när jag är klar

Där sa mamma ifrån. Lilla godingen, han tror han klara allt själv. Jag kom in och var med dem sista 5 minuterna. Adam tyckte jag skulle gå igen för han var ju inte klar. Men jag stanna. 
Logopeden tyckte att det räckte med ett besök till. Sen påpeka hon att munnen går runt i ett på han och han har en härlig och livlig fanatsi. Kan inte annat än att hålla med.

Oliwer har träffat sin blivande dagis fröken idag hos Anette. Jag hälsa på henne och hon verkar jättebra! Hon kommer hit på måndag och ska träffa Oliwer igen och prata lite med mig. Det känns bra!
Oliwer hade verkat trygg med henne enligt dagmamman. 
Nästa vecka börjar inskolningen, det ska bli spännade. Hoppas Oliwer fixar det.

I morgon ska mina gullungar sova över hos mormor. Dem ska vara där hela helgen. Ska bli skönt att vara barnledig. På lördag kväll ska vi iväg på en släktträff och käka Taimat. Har inte ätit det innan.
Ska passa på att övningsköra i helgen och ta reda på all jäkla tvätt som finns överallt. 

idag har en av min vänner gått igenom en utmaning och hon klarade av det.



Du är så duktig vännen!! 

Kram Madeleine
          

 

Mensvärk och lite annat

Usch och fy för mensvärk.  Jag brukar ha lindrig värk och som går över snabbt. Men nu vet jag inte vad det har har blitt. Det börja igår med molande värk som snabbt gick över till en sån värk att jag på riktigt trodde jag skull svimma. Jag kände hur svetten rann i pannan på mig. Inte kul alls spec inte efesom jag var på jobbet. ur att jag sluta redan kl 18 igår.
Tobias och barnen fick komma och hämta mig.
När jag kom hem så la jag mig på soffan och tog mig knappt upp därifrån. Tobias la barnen.
Gick och la mig tidigt igår. Men jag har inte sovit gott. Vakna flera ggr av mensvärk ( har nog knappt hänt förut)

Idag så har jag oxå haft ont magen, jag var t.om tvungen och fundera på om jag klara av  att jobba eller inte. Men jag tog mig det jobbet och jag klara va det men med värk.
Ger det sig inte imorgon så ringer jag rådgivningen.
Nog om mens för den här gången.

Igår så var jag och Oliwer till Tobias jobb och käka frukost. ( han skulle köra oss till np-enheten sen)
Oliwer tyckte det var väldigt spännade att äta frukost där. Efter frukosten så satt han och skrev all bokstäver han kunde på ett papper. Så duktig så.
På Np-enheten så var vi till en logoped. Hon var jätterar och förstående. Oliwer prata inte den första kvarten. Men hon vänta ut han och tillslut så börja han prata lite försiktigt för att sen busa och prata han som bara den.
Hon sa atthans ordföråd är det inget fel på utan hans läppar är omogna så han klara inte av att forma dem. Vi ska spela på läpparna 10 minuter om dagen. ( får väl se hur vi ska få han till det).

Måset ge livskraft en eloge. I mitt förra inlägg så skrev jag ju om att jag ångrat mig ang att träna där just nu. Igår så prata jag med en tjej på livskraft( hade sagt lite om detta i förrgår till henne) och hon sa att jag kan börja betala i augusti när jag börjara studera inne i k-d. Så jag behöver inte betala ngt nu. skönt. Nu ska jag se till att få tid till att börja träna på trekå i Kil iaf!

Jag har fundilerirat lite granna på varför jag i herrrans namn ska var så jävla usel på att var social och våga bjuda hem " vänner" hur fasen gör man? Jag blir så trött på mig själv.
Som idag på jobbet tex. så blev det jobbigt för mig när det samtals om en massa och jag sitter som ett jävla fån och knappt öpnnar munnen. Alltså jag är ju medveten om det. Men uppenberligen klarar jag inte av att göra ngt åt det. URK
Känner av hur jag nästan får ångest av att jag är sån här. varför?
Jag vill ha vänner ( ta nu inte åt er ni som är mina fina goa vänner) men jag skulle vilja ha vänner att bjuda hem och umgås med i kil. Men det är svårt när man är som jag... 

Idag har Tobias köpt guitarr hero. Så han sitter och lirar här. Nu kan jag nog glömma tv program för ett tag..

Nu ska jag uppdatera min facebook lite.. ( var länge sen jag gjorde det)

Kram Madeleine



RSS 2.0