Flytthjälp och scoter åkning!!

Idag har jag och Tobias varit till Deje och hjälpt min kära kusin Sandra att flytta. Det mesta var redan gjort när vi kom så det var inte så mycket att göra.
Adam lämna vi hemma med min syster Isabelle som kom till oss igår. Och Oliwer lånade Ola och Lotta.                       Eftersom flytthjälpen tog kortare tid än vi räknat med så fick vi en massa tid över.
Tobias blev sugen att åka scooter så vi åkte och hämta den, sen åkte vi tillbaka till deje och tog scootern ner till sjön nedanför min mammas hus. Vi träffade Lotta, Ola, Edwin, Oliwer, kikkan, Sofie och Dizel där nere. Så vi åkte en massa och grilla korv ute på isen.
Efter korv grillning så fick jag pröva att köra scootern själv. Det var super kul, kunde inte sluta åka. Jag åkte ut på isen och gasa på så jag fick fart, kände luften svepte förbi mig.
Jag kände mig fri på ngt vis. Det var det roligaste jag gjort på länge alltså!!
Oliwer åkte med på både Olas fyrhjuling och scootern. Han hade så kul och njöt verkligen.
Bellan och Adam hade haft kul här hemma! Dem passar bra ihop dem två.

Från is utflykten idag!!:



Suddig bild men jag lyckades få med alla iaf!:


Min Tobias och Lottas Ola:



Igår så var jag hos kuratorn, vi kom fram till att jag inte behöver gå hos henne längre, just för att mina problem inte är pts ( post traumatisk stress) grundande längre. Dem grundra sig i annat. Det känndes litet snopet men samtidigt ett kvitto på att man mår bättre och att jag inte känner mig påverkad av barnens far längre som jag gjorde när jag börja hos kuratorn. Har gått hos henne sen januari 06 så det har varit ett par ggr som jag varit där. Kommer sakna henne  men men.
Efter kuratorn så var jag till livskraft på ett möte och efter en timme så blev jag medlem. Å gissa vem som ångrar sig nu då?? Alltså det är ju som min arbetskamrat L sa till mig att jag likväl kan träna i kil u stället för att ta mig in till stan. Men jag rycktes med i det on sa på livskraft och hade jag bott i K-d så hade dte väl varit skillnad. Så nu ska jag avanmäla mig och börja träna på trekå i kil istället. jag blir arg på själv att jag ska ryckas med så lätt, det kommer kosta mig 450 kr ( lär inte få tillbaka inskrivnings avgiften)
Jag mötte upp lilla ( eller hon är inte så liten längre, 14 år) Bella på stan igår. Vi tog bussen hem till mig.

Oliwer ska börja på dagis, äntligen så händer det saker. Han börjar om två veckor med inskolningen så jag hoppas att det ska gå bra! Adam ser framemot ett nytt dagbarn som ska börja hos dagmman nu til veckan, en kille som är 4 år så det är ju i hans ålder. Så dte blir ju kul för han.

Imorgon ska jag jobba.. det känns väl lagomt kul, men pengarna går åt!  Slutar kl 14 så det känns helt ok faktiskt!
Men tanken på att man ska gå upp kl 7 en söndag känns faktiskt ganska trist att tänka på.

Ha det bra!
Kram Madeleine!

Körskolan och sötsug

Jag skrev ju in ett inlägg längre ner ( "nu jäklar") om att jag skulle ta tag i det här med körkort och min övervikt. Jag skrev oxå att jag skulle uppdatera er om hur det går för mig. Tänkte jag skulle göra det nu då.
I förmiddags så klev jag in på Tingvalla trafikskola. Jag blev direkt påmind om sepetember 03.. Det var då jag var där dem senaste ggr. Det såg sig likt ut, lukta likadant.. Jag fick en känsla av misslyckande och tvivel. Att jag inte lyckades ta körkort då 03 när jag började på skolan.  Men jag kunde ju inte ana allt jag skulle få gå igenom.
Nu stod jag inne på receptionen och harkla mig en aning nervöst. Jag tala om att jag skulle övnings köra med Stefan ( som jag övningskörde med sist) kl 10. Samtidigt så passa jag på att köpa en ny teori bok och få inloggnings uppgifter till deras tränings datorer.
I väntan på att Stefan skulle dyka upp så gick till en dator ocjh logga in mig. Mina gamla uppgifter fanns kvar.. Så jag påbörja där jag sluta sist. Gjorde ett test på 70 frågor, tyckte själv att det var lätta frågor och jag trodde jag skulle klaar det.
jag rättade testet och insåg att jag har lite väl höga tankar om mig själv. För att få godkänt så ska man ha minst 6 rätt. Jag hade 46 *pinsamt*
Stefan dök uppoch jag hoppades innerligt att han INTE skulle komma ihåg mig..Men tror ni inte gubben känner igen mig iaf.
- Hej Madeleine det var ett tag sen du. Måste ha varit tre å sen iaf va?
Varpå jag svarar: -Hrm nej det var sex år sen sist..
Stefan tittar förvånat på mig och undrar om det verkligen var så länge sen.
- Häftigt att jag minns dig efter 6 år.
Hoppas du bara minns det positiva tänket jag för mig själv. ( INTE den gången jag höll på rama delar av vänstersidan på bilen in i en trottarkant)
Väl i bilen så körde han bilen en bit bort ( viken) där det inte var så mycket trafik. Jag fick ta över bilen. En volvo v 50 från 08. Jisses så modern den var.
Jag började leta efter handbromsen men hitta den inte. Tänkte att jag blitt knäpp som inte hittar den. Då visar Stefan mig att hand bromsen är en liten knapp som sitter vid sidan av ratten.
Sätet gick att ställa in i en massa olika vinklar och lägen, likaså ratten. Satt himla bekvämt iaf.
Sen var jag i några sekunder  en aning förvirrad och fick för ig att gasen var bromsen ( ja jag vet. Men jag kom på mig snabbt)
Jag rullade iaf gång bilen och körde runt lite gator på viken. Jag fick lite påpekningar om att jag växlar för fort. Och att jag måste bli bättre på att kolla speglarna när jag svänger ut i en korsning.
Ja och så var det lite till. Stefan tyckte att jag utvecklats sen jag var där sist. ( åh tack för det)
Nästa vecka ska vi öva på att bromsa bilen mjukt och att backa.
Jag pustade ut när jag var klar.

Efter körskolan så spendera jag en dryg timme på stan, jag kika efter presenter till kommande födelsedagsbarn. Hitta dock inget som tilltala mig.

På jobbet idag så har jag "bara" haft fridits. Vi  har baka semlor! Mums
Jag jobba bara tills 17 idag så Tobias och barnen kom och hämta mig! Väl hemma så laga jag och Adam mat!!


Min lilla hjälpreda!


Adam som tar kort på mig ( blivande fotograf?)



Jag har ett problem. Jag ska ju inte äta godis ( kan erkänna att det går åt fanders). Alltså jag vet inte hur jag ska få bukt med mitt sötsug. Det är så jobbigt att var sugen på söta saker. Dessutom smyger sig det dåliga samvetet på en när intag av godis och kakor skett.
har ni några tips? Motages gärna.

Nu ska jag gå lägga mig och läsa i min nya kvällsbibel ( körkortsboken)


Min läslektyr dem närmaste månderna!


Ha det gott
Kram M

Barnkalas...

Igår så hade Oliwer barnkalas! Det kom sammalagt 6 barn så med Oliwer och Adam var dem ´8 ( behöver ni inte räkna)
Oliwer var väldigt nervös innan.. Så när barnen kom så visste han inte hur han skulle bete sig. Han lekte inte med barnen och han  var grinig och sur.
Vi bjöd på korv med bröd och sen vart det tårta givetvis. Efter fikat så lekte barnen ( ja inte Oliwer då, han satt på sitt rum)
Adam lekte däremot massor med kompisarna. Det tyckte inte Oliwer om precis. Så han blev arg och skrek åt barnen där uppe. Han tyckte inte det var särskilt roligt att ha kalas.
Han var lättad när kalaset var slut.
Det märks så tydligt att han är annorlunda.. det gör ont i mamma hjärtat och se att han är inte som andra barn. Han är verkligen speciell.
Är glad att mina vänner är så förstående och att dem har så snälla barn som inte är elaka mot han.
Efter kalaset så åkte vi till min syster sofie som fyllde 22 år igår! Hon hade beställt smörgåstårta och bakat en gräddtårta! hennes första kalas in sin lägenhet. Jag är så imponerad av henne ( Hon är förståndshandikappad med lätt autism)
Hon har det städat och fint i lägenheen och verkar klara sig bra! Hon har personal som ser till henne varjde dag och som hjälper henne att handla. ( dem är i en lägenhet i närheten)

Tårtan som Oliwer bjöd på!      

                                                                                  

Kompisarna Leo och Kewin      


  Kompisarna Luna och Vidde ( å så Adam)









Imorse så vakna jag tidigt av väckarklockan. Börja jobba kl 7. Det var så trögt att gå upp men jag lyckads iaf.
Åh det var moddig och halkigt ute så det tog sin lilla tid innan jag var framme. Har varit drygt på jobbet idag så jag fick sluta en timme tidgare ( skönt)
När jag kom hem så var jag så trött att jag gick och la mig och sov en timme.
Adam har fått målat med finger färg idag! Han var överlycklig!!

Måste ju berätta vad min älskling köpt til mig idag. När jag klev inna för dörren idag när jag kom hem från jobbet så stod det två däck till min cyklel som är dubbade!  Så nu kan jag cykla lungt!


Däcken ( det är kärlek )



Närmare på dubbarna!!




Ha det bra!
Kram

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig

Igår så var jag och Adam med Lotta till ilanda och djuraffären där. oliwer har sin egentid hos Anette på torsdagar så han var inte med.
Vi kolla först in alla fiskarna som fanns i mängder, sen gick vi in till reptilerna och kolla på sköldpaddor, ormar, håriga stora spindlar och ödlor. Adam var väldigt intresserad av ormarna.. han blev lite förgargat över att han inte kunde klappa ormen. ( Ska fråga nästa gång vi är där om han får klappa ormen)
Jag fick lite terapi igår oxå, jag avskyr möss och råttor ( blir alldeles kallsvett och skriker om jag ser ngn). Men jag lyckade stå stilla och kolla in ett gäng möss inanför en glasbur. Men jag höll på skita på mig när jag fick syn på en stor råtta i en bur, men det visade sig att de var en plysch råtta.
Vi kolla in söta kaniner oxå och så fåglarna dem hade.
Efter besöket på djuraffären så vill lotta in på baby dadda, hon skulle kolla ut en cyklesits att ha till Edwin.

Vi åkte vidare mot bergvik, när vi kommit halvvägs så ringer dagmman och låter chockad och bekymrad. Hon talar om att Oliwer har kissat på sig två ggr och sen hade han bajsat ner sig och dessutom kladdat runt med bajset på sig själv. Så han hade inga kläder förutom kalsonger. Dagmman var bekymrad för Oliwer prata inte med henne.
Och jag vart bekymrad så vi fick vända och hämta kläder till han och sen hämta han. ( jag hade tänkt att storhandla med ett barn och ge Adam egentid)
Oliwer var så glad så när jag hämtade honom. Jag tror han var avundsjuk för att jag skulle åka iväg med Adam själv. Så han protestera väl. Har man inga kläder kvar hos dagmman så kanske mamma kommer med kläder och hämtar mig. ( tror han kan ha tänkt så)
Jag kommer ta upp detta med hans psykolog. För det är inget normalt beetende. Jag börjar bli orolig hur han ska klara av skolan till hösten. Åh vad jag hoppas att han ska få rätt stöd snart.

Det var lagomt kul att handla med två barn och Lotta skulle ha barnvagnen med sig så hon skulle till att packa i min vagn oxå.
Tur att vi åt inna vi börja handla. ( Mc donalds).
Väl hemma så laga jag jättegod ugnspannkaka med bacon och äpple.

Idag så vakna jag av att det värkte i nacken som bara den. Och trött är jag. Barnen vakna tidigt idag, strax efter sju.
Vi låg och mös i min säng alla tre och kolla på barn tv. Det är så mysigt att ligga och mysa med barnen på morgonen.
Efter frukosten så satte jag igång med att städa här hemma. Jag vill ha fint till barnkalaset i morgon.
Jag börja med tvättstugan och städa den grundligt ( även pyssellådan). Jag blev super trött efter det. Jag har varit helt tom på energi idag. Men jag har iaf lyckats städa här hemma iaf.

Jag och barnen gick till pulkabacken senare under dagen. Härligt att se hur dem njuter i backen. Jag åkte lite jag med ( fast jag hamna på rumpan ett par ggr)

Imorgon kommer huset vara fullt av barn och mammor. Ska bli kul men nervöst samtidigt. Oliwer är nog ganska så nervös. Hoppas verkligen att han fixar det här nu.

Nu ska jag se klart lets dance sen blir det nog sängen för mig!
Kram


Snö, jobb och brandmän!

Äntligen så har det kommit snö igen! Barnen var överlyckliga i går när dem såg all snö som fallit under natten. Jag lova dem att efter frukosten så skulle vi gå till pulka backen. Jag börja ju inte förrän kl tre, så vi hade gott om tid.
Telefonen ringde och det var från jobbet. En personal hade blivit sjuk och orkade inte jobba,, hon  undrade om jag vill komma och jobba istället. Kl var strax efter nio och hon ville att jag skulle komma så fort som möjligt. Det är tur att jag har en sån flexibel och bra dagmamma. Det var inga problem att lämna dem tidigare.
Men nu är det så att har man lovat sina barn att åka pulka så har man. Så det blir en aning stressigt att hinna i klä barnen, iväg till backen, lämna barnen och sen stressa hem. Tur att Tobias var hemma och kunde köra mig till jobbet.
Om man tänker på att jag har jobbat hela helgen och är inställd på att börja kl tre så kan ni  tänka er att jag kände mig ganska så trött efter ett par timmar. Men jag har inte råd att tacka nej till jobb. 

Ska jobba idag och i morgon sen är det inget förrän på söndag. Ska bli skönt med ett par dagars ledighet. 
Måste berätta vad som hände på jobbet igår. ´Det var så att vi skulle få studie besök av brandmän. Fem stycken skulle dem vara. När dem ringde på dörren i går kväll så öppna L dörren och släpte in dem, efter hon räknat dem till fem så var hon på väg att stänga dörren. Det var bara det att det  kom 20 st till. Som dessutom tala om att det skulle komma 20 st till sen.  Ha ha ha.. kan tänka mig hennes min när det dundra in 20 st till. En del av barnen tyckte det var väldigt spännade iaf och se brandmän i uniform, vem vet det kanske inte bara var dem som tyckte det var spännade.. *s*

Nu står lille Adam brevid mig och tycker att jag absolut ska skriva att " vi älskar mamma". Vid frukosten så sa han när han råka spilla lite mjölk " jävlar vilket spill, det kan man tycka"  han sa det inte argt utan mest konstanterande. Han har så roliga utryck..
Nu ska Adam få sitta lite vid datorn och jag ska ringa och försöka få tag på rektorn. Sen blir det säkert en turt ill pulka backen innan barnen ska i väg och jag till jobbet.
Kram




Möten och Björn Gustafsson...

Jaha då har det gått ett par dagar sen jag skrev sist. I onsdags så var jag och Oliwer till NP-enheten i K-D.
Vi tog bussen in till stan. Jag trodde inte vi skulle hinna med den. Då vi var sena, men Oliwer är snabb som tur är, vi sprang på slutet. Jag lyckades stoppa bussen.
När vi kom fram till K-D så hade vi gott om tid på oss. Så vi tog en fika på Mc donalds. Sen åkte vi till sjukhuset. Jag ville vara där en stund innan vi skulle in, så Oliwer hann landa lite. Han lekte med ett jätte fint trähus i väntrummet.
När läkaren och psykologen kom för att hämta oss, så höl han jätte hårt i mig och så blev han tyst och vägra prata.
Vi satt först i ett rum där läkaren ställde frågor till Oliwer, men hon fick bara nickande svar. Sen var det dags för O att följa med Psykologen in ett testrum. Men han vägra gå med henne. Han höll fast sig i mig. Så jag fick följa med han in. Där inne fick han lägga klossar enligt mönster som psykologen visa. Hon fråga O om mamma fick gå nu, men han bara skaka på huvudet. Det sluta med att jag smög ut.
Under tiden som O var i test rummet så fick jag svara på en massa frågor om Oliwer , om när jag var gravid och så. Inte helt lätt att svara på.. och det är jobbigt att sitta där och tala om att jag vart slagen när jag vänta O. Jag berätta om att O har bevittnat sånt som små barn inte ska behöva. Men att han varit hos en psykolog för det och han kom fram till att det inte på verkar O nu.
När O och psykologen kom tillbaka så var O på ett strålande humör, han skratta och visa stolt upp sina klister märken som han fått!! Han fick följa med Läkaren på ett enkel undersökning. Under tiden så prata jag och psykologen om testet. Hon sa att det blev mjukstart får O idag så vi kommer få fler tider.
Jag kände mig lättat av att Fadern inte dök upp och att det ändå gick så bra med O.
Det känns så bra att utrdening har startat och att O äntligen får hjälp.

Igår var det Adams tur att åka till stan. Vi var till en logoped som heter Rebecka. En jätte gullig tjej. Hon har haft Oliwer innan. Så både jag och Adam vet vem hon är.
A är en sån spontan liten kille. Han tok hela besöket med ro och såg det mest som en lek. Han berätta en massa saker för Rebecka.
Han fick titta i en bok och skulle svara på frågor med hjälp av boken. Han klara det galant *stolt*.
Det som A behöver träna på är R och S. Så vi fick tre tider till.

Idag har jag jobbat! Var med fritidsgruppen. Vi gick till järnvägscafét och där åt jag årets första semla!! Mumsigt.
Skulle ha jobbat mellan 8-14 i morgon, men fick extra timmar. Så det blev ett ljuvligt 12 timmars pass i stället. Jag behöver pengarna så då är det bara att ta det.

Innan jag börja jobba idag så satt jag och kolla på Björn Gustafsson på Youtube. Han är ju så himla rolig..




Håll till godo!!




Kram

Nu jäklar...

Jag är glad. Har ringt ett par samtal idag!! Ett till tingvalla trafikskola. Jag gick där när jag väntade Oliwer, köpte ett körkorts paket med 10 körlektioner. Av olika anledningar så blev det att jag bara uttnyttjade 5 lektioner. Efter som det var 6 års sen jag var där sist, så var jag lite tveksam till om jag kunde få dem 5 resterande lektionerna. Det kunde jag få!!
Jag har även betalt in teori prov och en del av halkbanan. Och så får jag sitta vid deras datorer och plugga och göra deras tester. Nu jäklar ska jag ta tag i det här. Ska ha ett körkort innan detta året är slut!!

Jag ringde till Livskraft  ( www.livskraft.cc) oxå. Ska dit nästa vecka på ett möte. Är det inte allt för hutlösa priser så ska jag börja träna där har jag tänkt.

Jag har även tagit ett beslut att inte äta godis det här året. Jag är mer eller mindre sockerberoende. Och ni som känner mig vet att jag väger alldeles för mycket. Jag sitter och klagar på kvällarna att jag är fet och känner mig oattraktiv. Så nu är det dags att göra ngt åt det och inte bara klaga och gnälla.

Jag tänker skriva här på bloggen om min väg till körkortet och min vikt nedgång. Hoppas ni kommer stötta mig!!
Det känns bra att jag tar tag i det här nu..

Idag ska jag jobba kvällen! Dem ringde och gav mig ännu fler turer idag, så det känns bra!

Nu ska jag ta och fixa lite lunch till mig och barnen innan jag ska lämna dem.

Ha det bra!!
Kram

Seg Måndag

Idag har jag suttit vid datorn större delen av dagen. Det bara blev så... Fastnar lätt framför datorn.
jag har försökt lära mig lite mer om hur man designar sin blogg.. Jag lyckades få till datum och år. Och så lärde jag mig hur man får in youtube filmer i bloggen  ( därav inlägget innan) . Ska lära mig ännu mer så jag kan få bloggen precis som jag vill ha den.

Fy vilket tråkigt väder vi har haft idag, grått trist och ingen snö kvar.. Men barnen har varit ute med dagmammorna i skogen idag. Känns skönt s slipper jag ha dåligt samvete för att dem inte kommer ut.

Jag hade tänkt att ta en promenad idag, men jag orkade helt enkelt inte. Jag är så trött nu för tiden.. Ska ta kontakt med VC och få tid till doktorn ( kolla om jag behöver järn tillskott). För det spelar ingen roll hur mycket jag har sovit under natten, är lika trött för det. Jag har lixom ingen ork till att göra ngt vettigt hemma heller.

Igår så städa vi bort julen, det var så skönt att få det gjort. Visst det är mysigt  att ta fram allt julpynt i december och göra julfint. Men det är lika mysigt och skönt att plocka ner sakerna i lådorna igen. Vi passa på att damsuga och skura golven oxå. Så nu är det städat och fint hemma.

Dem ringde från jobbet idag, fråga om jag ville jobba i morgon. Känns bra att jag får några turer iaf. Blir knäpp om jag ska gå hemma och inte dra in några pengar. Har kollat efter jobb idag.. men det finns inga till ngn utan utbildning eller körkort. ( ja jag vet att jag får skylla mig själv som inte lyckats ta ngt körkort ännu)

Nu ska jag lägga in ett klipp från youtube på den finaste svenska sång som gjorts enligt mig. ( försökte ju med det i ett annat inlägg)


    


Kram!


Testar


Jag är den jag är...

och vill vara  det även om jag har problem med min ångest, min blyghet inför nya människor, min nervositet. Jag har dåliga sidor som jag skulle vilja få bort. Men vem är jag om jag inte  mig själv?
Jag har frågat mig själv om jag skule vilja ändra på ngt i mitt liv. Och ja det finns saker som jag har velat ha ogjort, upplevleser jag gärna hade varit utan.
För att citera en utav mina favorit scener i en filmen " livet är en schlager" :  candy ( transa) får en fråga av cp skadade Jonas  " Om du skulle få leva om ditt liv, skulle du vara transa då? " var på candy svarar " Om du fick leva om ditt liv skulle du vara cp då? Jonas tänker efter en stund så svarar han " Ja, annars skulle inte jag  vara jag"
Det ligger så mycket i dem orden, att man är den man är. 
När jag var 20 år så trodde jag inte att mitt liv skulle innebära att jag skulle bli misshandlad, att jag skulle få två så fina barn, att jag skulle hamna i två jobbiga rättegångar. Jag trodde aldrig att jag skulle gå igenom en abort.
Men jag kan inte ändra på ngt av det nu. Det är saker som jag får leva med. Mina barn är det bästa som hänt mig.

Det finns minnen i mitt liv som jag aldrig kommer glömma. Jag kommer alltid minnas den dagen då jag trodde att jag skullle dö. Man hinner tänka ganska mycket när man är övertygad om att nu kommer han att döda mig. Men jag klarade mig, han släppte min hals tillslut.
Jag trodde inte för allt i mitt liv att jag skulle bli inlagd på psyket i två månader.. Men det är bland det bästa jag gjort för min själv.
Jag kommer alltid minnas den dagen då Oliwer föddes och jag minns vad jag tänkte. Han är den finaste lilla människa som jag sett i hela mitt liv.
Dagen då Adam föddes minns jag oxå, han andades inte när han kom ut, han skrek inte så som små nyfödda ska. Jag hann bli totalt livrädd. Så hörde jag ett skrik i korridoren och hela mitt hjärta fylldes av kärlek och jag minns hur jag betrakatde honom och hur lycklig jag blev när han låg på min mage.
Dem goda minnen i ens liv är lätta att leva med, dem dåliga och jobbiga har varit svåra att accapetera. För jag kan inte göra det ogjort. Men jag har så säkerligen lärt mig att leva med dem.

Idag när jag var på jobbet fick jag en obehaglig känsla av att jag känner mig misslyckad som inte klarar av fast jag så gärna vill vara social. Det är för mig ett problem som leder till att jag känner mig som en misslyckad människa. Men så prata jag med mina kära sambo om det här. Och när jag fick lite perspektiv på det så kändes det mycket lättare.
Jag är så jäkla rädd för att säga fel saker vid fel tillfälle. Är rädd för att folk ska tycka att det jag har att komma med är ointressant eller oviktigt.
Jag vet egentligen inte vad det beror på.. jag vet bara att jag vill lägga det problemet bakom mig, men för att kunna det så måste jag ju lösa problemet. Har bara inte kommit på hur ännu...

Jag har en tendens till att få saker att bli jobbiga innan jag prövat på dem. Som tex att ta körkort. Jag har ju inte lyckats ta ett körkort ännu, för jag ser bara det slitsamma med det. Jag vill gå ner i vikt, men jag orkar inte, jag bygger upp hinder som är onödiga.
Jag vill att barnen ska få börja på ngn av kyrkans aktiviter här som finns i kil, men jag har inte lyft luren för att ringa och ordna det. Jag ser framför mig hur jobbigt det blir att få barnen dit när jag inte kan köra dem.
Och det finns ingen annan än jag som kan ta tag i dem här problemen.

Jag tycker det är jobbigt att jag inte har ngt jobb, att jag inte lyckas ta in pengar till familjen. Jag får för mig ibland att jag är en dålig mamma för att jag inte har råd att åka utomlands med dem, att jag inte kan åka till liseberg, kolmården och Astrid Lindgrens värld.
Men så brukar jag bli påmind av Tobias vad vi ger barnen. Vi ger dem trygghet i form att dem vet att vi finns för dem. Vi har en båt så vi kan åka ut på sjön och göra små utflykter, vi har en stor pool på sommaren så barnen kan bada!!
Vi leker med dem och vi ger dem kärlek.
Helt plötsligt så känns det inte så viktigt längre med att vi inte kan resa utomlands. För vad spelar det för roll för barnen egentligen? Det viktiga för dem är att vi finns för dem och att vi har varandra.

Trots mina brister, dåliga sidor och mina misstag så är jag faktiskt rätt så nöjd med livet. Jag kan lösa mina problem och det vet jag att jag kommer att göra fast jag vet bara inte när eller hur ännu.

Ta hand om er
Kram 

                                                                                        

       




Det var ett tag sen

Ja nu var det ett tag sen som jag skrev ngt inlägg här. Har inte haft ngn lust att skriva ngt på ett par dagar.
Nu är vardagen igång igen efter alla helgdagar, det känns skönt. Barnen har börjat hos dagmamman igen. Ska erkänna att det är skönt att få ett par timmar helt själv hemma. Men jag har inte lyckats få gjort det jag har velat. Är så himla trött nu för tiden, ändå så har jag kommit i säng i hyfsad tid på kvällarna. Kanske ska ta järn tillskott.

I går så ringde jag och fråga om jag kom in på på usk utbildningen och det gjorde jag desvärre inte. Fick lite lätt panik kan jag ju säga. Vad ska göra i vår då? pan b som Jennie påminde mig om sprack idag. Jag ringde fk kassan och dem upplyste mig om att jag bara har låg dagar kvar att ta ut i fp. (60 kr per dag). Så nu kollar jag efter jobb.. men det är inte så lätt att få.. suck.
Idag har jag varit in till stan och träffat min väninna Sara! Det var väldigt länge sen vi sågs ( hon bor i London i vanliga fall). Vi fika på mitt favvo fik och prata lite! Det var trevligt att träffa henne!!
Dem ringde från jobbet idag! Äntligen ska jag få jobba lite, blir ett par timmar i morgon. Behöver verkligen jobba nu så jag får ihop arbetstimmar så jag kan få pengar av a-kassan.

Här skulle jag vilja lägga in en video med den finaste svenska låten som gjorts.. men jag vet inte riktigt hur man gör.

..http://www.youtube.com/watch?v=LOj2owkg7S0

Får se om länken funkar nu iaf.. måste bli bättre på alla funktioner här på bloggen..

Ser på letc dance i kväll. Tycker det är ett underhållande och bra program!!

ta hand om er
Kram

Grattis Oliwer 6 år!!

Idag fyller min goa Oliwer 6 år.
Han vakna arg och ledsen innan vi hunnit ner.. jag lyckades övertala honom att stnna kvar i sängen så vi andra kan komma med frukost och paket.Vi skynda oss ner. När vi kom upp så sjöng vi för han. Det var inte populärt..Han vart ledsen och sprang ut från rummet. Efter han lugnat ner sig så kom han och fick ta bort överkastet från sitt skrivbord som var den stora presenten idag. Då sken han upp och log lite smått i smyg. Han åt lite frukost sen kasta han sig över dem andra paketen. Två från fadern ( Dino helikopter och en bil som man kan dra iväg) och en cd spelare från oss.

Oliwer kollar in sitt skrivbord


Har precis öppnat Dino helikoptern


Frukost!!



Efter paket öppningen så gick vi andra ner och åt frukost.. sen gick jag upp för att bädda sängarna, då ringer det på dörren.
Kl är bara 10.15.. Tobias föräldrar står pigga och glada och vill gratta Oliwer ( får skylla mig själv när vi sagt öppet hus)
Så jag fick ta upp ungarna och klä dem snabbt.
Uttav dem fick han en traktor att köra med här hemma, kläder och en lego figur. Vi fika lite med dem ( hade ju precis ätit frukost så det va dem som fika mest)

Oliwer blåser ut ljusen på första tårtan!!


Sen kom Sofie med taxin ( hon har rätt till färdtjänst) vi åt lunch tillsammans.
Sen kom Pappa och Tujja med paket. Polisbil med ljud... Vi fika med dem oxå!! Ja dem kom inte förrän vid tre tiden så.

Andra tårtan!!


Oliwer blåser ut ljusen på tårtan igen!!


Ungefär en timme senare så kom Lotta, Ola, Edwin, Christine och mamma. Av Lotta och Ola fick han ritblock, pennor och modellera.
Av mamma fick han en snowracer.
Men den här gången fick dem fika själva!! Vi orka inte fika en tredje gång.

Jag och Tobias har bestämt oss mer eller mindre att följa med Lotta och Ola till Branäs i början på februari!! Barnen ska få prova på att åka slalom..
Ska bli kul.
I morgon är det vardag igen. Kosnstigt det känns. Tobias börjar jobba i morgonen. Har inte bestämt vad jag och barnen ska hitta på ännu. Tror jag ska börja städa bort julen iaf!

Ha en trevlig kväll!
Kram

Oliwer...

Igår var barnen på barnkalas hos Liam. Adam hade jättekul och härja och lekte med alla barnen. Men Oliwer  hade det jätte jobbigt. Vi har bara träffat Liam en gång och det var i somras. Och dem andra barnen som var på kalaset har han inte träffat alls ju.
Han nästan skaka så nervös han var, han kramphåll mig i armen och såg orolig och ledsen ut. Dem andra barnen försökte få kontakt med han, men det gick inte, han titta dem inte i ögonen och han svara dem inte. Han sa inte ett ljud under två timmar. jag fråga Oliwer om han ville åka hem men han bara skaka på huvudet. Usch vad det kändes i mamma hjärtat.
Innan vi åkte på kalaset så var Oliwer väldigt grinig, arg och ledsen. Han hade utbrott, rev ut saker i sitt rum och var otröstlig. Det slog mig sen efter kalaset att det var nogdet han var nervös för. Stackarn..
Jag borde i efterhand låtit Oliwer stanna hemma. Men det är lätt att vara efterklok.
Hoppas verkligen att utredning kring honom ska ge han rätt hjälp. Jag blir tokig snart om han inte får det. Han måste ju få hjälp med språket. jag får ringa på måndag och tjata på dem..

Idag så har vi möblerat om i Oliwers rum. Blev väldigt bra!! Vi har gjor plats för skrivbordet som han ska få i morgon.
De är ju hans födelsedag då!! Tänk att han ska fylla sex år.. kan knappt  fatta det.
Hoppas han blir nöjd med dagen i morgon och att det inte blir för mycket för han..

Vi har varit hemma hela dagen idag. skönt. Har blivit en del gjort oxå. Skönt.

Nu ska jag gå göra tårta,, blir saftigare om man gör det  kvällen innan

Kram

Gott nytt år!!

Äntligen är det 2009. Ska bli intressant att se vad det här året har att ge.

Igår så jobba jag i ett par timmar. Åt jättegod mat på jobbet. Mums! Potatisgratäng och lövbiff. När jag kom hem så satt barnen ocg Tobias och åt! Jag gjorde i ordning efträtten. Glace af four ( glass med maräng över) Men jag vispa nog marängen för lite.. det blev inte bra. Tanken var god iaf.

Jag försökte lägga barnen vid halvtio igår kväll.. men dem var så speedade och spralliga och tjata om rakter och att fyrverkerier. Vi bestämde att för en gångs skull så får dem vara uppe så länge dem orkar. Ha ha ni skulle se deras min närr jag sa det.
Vi satt i soffan och mös och åt kex och ost..
Oliwer håll på somna flera ggr, men han lyckades håla sig vaken ända fram till tolvslaget och lite till. Så vi satt och skåla in det nya året alla fyra!!
Sen gick vi ut och kolla på fyrverkerierna. Barnen tycket det var så spännade..
Vi gick upp och la oss strax efter midnatt. Barnen somna på 2 minuter.


Idag så har jag jobbat nästan hela dagen. Börja kl 9 och jobba fram till halv två.. Tobias och barnen kom och hämta mig.
Baka kokos rutor hemma till Oliwers kalas på söndag. Sen slappa jag i soffan.
Var tillbaka på jobbet vid fem tiden och jobba fram till nio.

Nu är jag trött och funderar allvarligt på att at ett bad faktiskt , har ont i axlarna.

Hoppas att 2009 blir ett bra år för er!!
Kram

RSS 2.0