Ännu en dag till ända!

Barnen sov länge idag med. Undrar hur det ska bli att få upp dem på morgonen sen när vardagen sätter igång. Tobias är ledig hela denna vecka så..

Har jobbat i em/ kväll.. så roligt så. Har känt mig ganska så låg idag på jobbet. Vet inte vad det beror på. Det var en arbetskamrat som undra varför jag varit så tyst idag. Hon undra fall jag mådde dåligt.
Kanske är så enkelt att det är tant röd som är på ingång.. hm?
Annars så tycker jag att timmarna gick sakta på jobbet idag. Man vaknar iaf till när man cuklar hem, det är ju svinkallt ute.. brr
Tobias och barnen har varit till Jysk och köpt en ny säng till Oliwer!








Undrar just hur nästa år kommer bli.. Jag har två nyårslöften, men dem är hemliga säger jag dem högt så kommer dem inte infrias..
Jag hoppas att jag min familj och mina vänner kommer att få må bra iaf!
Känns skönt att lägga det här året bakom mig snart, har varit så mycket tråkigheter och nära och kära som mått dåligt.
Tänk hur det är, Morfar har gått bort men vi har oxå fått en ny människa i släkten, lilla Edwin.
Livet går verkligen hand i hand.


 Morfar....


Lilla söta Edwin!!






Ta hand om varandra där ute
Kram


Lekstunden, syskonträff och Ikea...

Tänkte uppdatera min blogg lite... 
Igår på annadag jul så Var vi med barnen till lekstunden  på våxnäs..  ( www.lekstunden.se) , barnen hade väldigt kul där och testa bolhavet, rutschkanor, studsmattor och en massa annat. Oliwer var dock väldigt skepptisk till en del saker.. men tillslsut så pröva han oxå, men så fort det kom fler barn, så blev han tillbakadragen och sprang till oss hela tiden. Adam däremot han härja och sprang hela tiden. Han var svett när vi åkte därifrån..
Hade lite funderingar om Oliwer ska få ha sitt barnkals där.. men som det känns nu så är dte ingen bra idé´. Blir för mycket för han, för mycket intryck. Så han får ha sitt kalas hemma istället.
Efter lekstunden så åkte vi till Tobias bror och låna en släpkärra, vi skulle hämta ett skrivbord till Oliwer. Som jag hittade på blocket dagen innan.
Sen bar det av till Lotta med familj, vi var bjudna på mat där, det var jättetrevligt att komma dit och få träffa alla mina goa syskon på en och samma gång. Kikkans nya kille, David var med oxå. David är en ung kille som sminkar sig ganska så mycket och har ruffsigt hår. Adam vart rädd för han när han kom, " mamma hjälp ett monster" men sen efter ett tag så var dem två oskildaktiga, han lekte med han, satt i hans knä, på hans axlar.
God mat blev vi bjudna på, potatisgratäng och kyckling ( skönt att slippa julmat nu).
Vi vart kvar där ett par timmar så det belv sent innan barnnen kom i säng. Men har man jullov så har man..

Idag vakna inte barnen förrän kl nio.. skönt med lite sovmorgon ( fick jag visserligen igår oxå av Tobias)
Efter en god frukost, så har Oliwer och Tobias byggt med lego i övertvå timmar. Jag och Adam lekte på hans rum och byggde med lego där oxå.
Efter lunchen så åkte vi till IKEA!!! Vi hade tänkt att åka till bergvik oxå, men ångra oss när vi hamna i en lång bilkö till rondellen vid bergvik, sen såg vi parkeringen,,  ( jisses....)
På Ikea så lämna vi in barnen på " småland" där lekte dem i en timme medans vi leta saker till Oliwers rum. Vi köpte en skrivbords stol, skrivbordslampa, krokar till hallen och en ram till min teckning som jag fått av kikkan.
Barnen hade tydligen haft väldigt roligt medans vi handla, perfekt ju.
 Väl hemma så har vi slappat och bara varit.. efter maten så myste vi i soffan med barnen, åt godis och kolla på en film..

Nu ska jag gå lägga mig snart, börjar kl 7 i morgon...

Kram


Älskar mina syskon

Ni är underbara, är glad för att ni finns!!

Och Kikkan tack för den fina bilden


Jul

Nu är julafton avklarad.. skönt. Igår så vakna barnen och sprang ner till granen för att se om tomten varit här med julklappar. Dem kom snabbt upp med paket. Dem öppna några stycken var i våran säng!! Det är så härligt att se deras ögon när det är julafton!!
Efter frukosten så bada barnen och vi fixa med det allra sista här nere. Innan vi skulle åka så fick dem öppna fler paket under granen. Jag och Tobias öppna det som vi fått av hans föräldrar! En stor brevlåda och ett knivset.

Vi åkte till mormor  och hämta henne, sen bar det av till morfars grav. Jag satte dit en fin gran dekoration och tände ljus.
Saknar dig morfar, hoppas du har det bra där du är nu..

Hemma hos mamma så hjälpte vi till det sista med maten och sen så satte vi oss och åt.. Jag är trött på julmat nu.. det kände jag redan igår, har ju varit på två julbord innan så.. 
Isabelle( min lilla syster) stressa för att hinna se kalle anka och hans vänner. Det är jag så trött på, det är ju samma story varje jul... men barnen tyckte det var kul iaf.
Och det gick över förväntan att vara hos mamma, trodde det skulle vara mer spänt eftersom vi haft våra turer hon och ja nu ett tag.. men det märktes inget va det. Hon fråga t.o.m om jag ville med på fest på lördag.. så det känns bra

Jultomten missa jag i år.. hm, ha ha. Ja det var jag som var tomte. Mamma hade en usel tomte mask, så barnen kände igen mig direkt.. men dem var så ivrig på att få alla paket så dem brydde sig inte nämnvärt.
Adam sa flera ggr " Det är ju mamma som har klätt ut sig" men sen spela han med. För han tala om för tomten att mamma är på jobbet så han kunde pasa hennes paket så länge.
 
Oliwer har fått mest smålego i år och kläder. Adam fick lite lego och blixten mc queen lastbil, och en stor självgående blixten bil och kläder.
Jag har fått en köksassistent av Tobias och pengar av mormor och pappa.
Tobias har fått en armlänk i stål av mig och sen har han fått pengar och en massa annat av sina föräldrar.

Vi kom hem ganska så sent igår, eftersom vi körde hem mormor först. Vi låna hennes bil, så den låna vi med oss hem för att få plats med alla julklappar.

Idag så vakna barnen runt 9 och ville genast ner och öppna upp sina leksaker och testa alla saker, se på filmer som dem fått.
Så efter frukosten så byggde vi med smålego. Tobias fick sovmorgon idag, men direkt han kom ner vid 11 tiden, så dök han ner i barnens smålego och satte sig ch byggde..  Han tycker det är lika kul med lego som barnen.

 Vi har varit hos Tobias mamma och pappa idag och ätit julmat. Det var god mat hon lagat!!
Efter besöket hos dem så åkte vi till mormor och lämna bilen och hämta Tobias bil. Vi var in en stund till mormor oxå.
Kan inte förstå att hon vill bo själv i det där stora huset... men det är ju hennes val.

Nu på eftermiddagen och kvällen så har vi inte gjort ngt speciellt. Känns skönt att bara va!
I morgon ska vi till Lotta och Ola på mat! Ska bli mysigt!!

Kram

Barnen på julafton


Oliwer


Adam



Våran fina postlåda!!


Kalle anka är spännade!!


Jag på julafton!!


Oliwer och Tomten



Dan före dopparedagen!!

Har inte skrivit på ett par dagar,, har haft fullt upp om man säger så.
Det är mycket som ska göras inna jul! Och jag har jobbat i fler dagar på sträck.. Dygnet har ju bara 24  timmar..

I söndags efter jag slutat jobba så åkte vi till bervik och handla julmaten, och en del julklappar. Vi var till barnens hus innan Bergvik. Det var inte så mycket folk på bervik som jag befarde först. Efter bergvik, så bar det av till ikea för ännu mera julklappar!!!

Idag åkte vi till toysrus och köpte mera julklappar till barnen,,  ( deras far hade skickat presentkort till dem) en massa lego blev det. Sen chocka Tobias mig, jag tyckte vi skulle åka hem, han tyckte vi skulle köpa lite kläder till barnen!!! 
Tobias har verkligen grejjat och fixat här hemma medans jag har jobbat!!

Vi har slagit in dem sista julklapparna i kväll!! Och barnen har varit med och klätt granen, den blev så fin så!  Vi beställde pizza och åt och mös frmför tv här tidigare ikväll.
Åh stackars Oliwer var så trött, vi la dem vid halv nio i kväll. Han grina och var på ett uselt humör när han skulle lägga sig, sen tog det inte mer än 5 min innan han somna..

Tobias föräldrar har varit här med en massa julklappar.. 11 stycken var till barnen och 4 stycken till oss och så några till Tobias.. så nu ligger det fullt med julklappar under granen här.. Barnen kommer får öppna en del på morgonen, så får vi se hur mycket vi lyckas få med till mamma.
Vi ska till mormor och hämta henne och byta bil i morgon, vi tar hennes stora bil så vi får plats med alla julklappar sen. Mormor får inte plats i våran lill abil, så därför tar vi hennes..
Vi ska till morfars grav i morgon oxå, tända ljus och sätta lite blommor!!
Känns lite konstigt att han inte finns hos oss längre.. Hoppas han har det bra där han nu är...

kan knappt fattta att det är julafton i morgon.. hoppas det kommer bli en bra dag i morgon och att barnen är glada och mår bra!!
Kan inte låta bli att tänka på dem ensama och dem som inte har ngn stanas att bo så här under julen.. jag har betsämt att under en jul iaf så ska jag hjälpa till som frivillig på julafton hos uteliggare och ensamma människor..
För mig handlar julen om så mycket mer än julklappar..
Ta hand om varandra nu i jul och skänk en tanke till dem ensamma och fattiga..
Bifogar lite bilder och en fin jullåt!!
Kram och god jul!!


http://www.youtube.com/watch?v=X19TvNxx8C8




Pepparkakskyrkan som Tobias har gjort



Julgranen





Min fina julstjärna!!


Inget särskilt,,,

Idag har det varit en jobbig dag.. har haft ganska så mycket med ångest,, och inte har jag fått gjort det jag har velat.
Tog mig iaf till affären och handla lite. Var inte direkt ensam på affären..
När jag kom hem så hamna jag framför datorn...Lätt att fastna framför datorn.. hm

Min kurator ringde mig idag, vi prata i lite över 30 min.. kändes väldigt bra att få prata med henne. Behövde få höra att jag INTE ska ha dåligt samvete för så mycket.

När jag hämta barnen idag så hade jag med en fin julgrupp till dagmamman!! Och barnen hade med sig julklappar från dagmamman.  Dem hade jättebråttomt hem.. Dem fick lite gubbar och dinsouarie av henne.
Har iaf tagit reda på tvätt idag och så har jag städat toa nere,, alltid ngt
När Tobias kom så visa jag han min lista som jag har gjort, med saker som ska göras innan julafton, det var väldigt effektivt, för genast så gjorde han klart två saker som stod på listan.. he he man får inte vara dum..

I morgon ska jag jobba 12 timmar.. känns väl lagomt kul.. blir det i säng för mig ikväll.. känner att jag behöver vara utvilad i morgon.

Oliwer har blivit så duktig på att rita.. bifogar två bilder på teckningar han gjort idag!! *stolt*


Jultomten med en lykta!


En ubåt!!

Nu ska jag ta lite kvällsmat inna jag ska lägga mig!!

Julfest och tankar om julen

Igår hade vi julfest på jobbet! Oliwer och Adam var bjudna oxå! Vi åt gröt och åt skinksmörgås. Vi bytte julklappar med varandra! Jag fick en kökshanduk och en gris!!
Oliwer fick en jätte söt silver elefant att hänga i granen. Adam fick pennor ( som jag köpt till han och slagit in, det var inte så många barn på festen)
Adam han underhåll oss på festen iaf. Han rita teckningar till mina arbetskamrater och så lekte han doktor och undersökte dem. Sen hitta en tjej som han lekte med som bara den!!
Var en mysig fest iaf!! Jag trivs verkligen på jobbet!!!

Det blev lite sent igår för barnen innan dem hamna i sängen, så idag sov dem länge. Jag ringde dagmamman och bad att få komma senare med Oliwer( det är bara han som går till anette på tors, han har extra tid där)
Jag och Adam gick tillbaxs och grejja lite här hemma.  Jag gjorde en lista över allt som ska fixas inför julen, inte så lite det.
Jag är bekymrad inför julen, det känns jobbigt att det är som det är mellan mig och mamma. Jag ringde henne idag för att tala om att hon kan söka pengar av kyrkan till mat och julklappspenga, men det ville hon inte. Blev ganska så arg då. Finns lixom ingen vilja att hjälpa till inför julen.Jag säger inget om att hon har dåligt med pengar, men när det finns pengar att söka då kan man väl göra det.
Iaf så spåra samtalet ur, så jag har haft en massa ångest och mått riktigt pissigt idag... usch
Och gissa om barnen känner av det? Ja just det. Dem har varit krångliga och trotsiga i kväll.
Känner så starkt att jag vill hitta egna traditoner utan stress på jul.. Det är lätt att glömma vad julen är till för. För mig är det barnens högtid. Jag vill se dem glada och må bra. Sen är det en högtid när man träffar dem man älskar och har det trevligt. Vill inte ha stress och julklappshysteri..

Trots en jobbig dag så lyckades jag att göra riktig god ugnspannkaka!! Mums!!
Och så har jag och Adam gjort lyxiga små smaskisar idag!! Dem vart väldigt goda!



Adam på väg till dagmamman


Oliwer på väg till dagmamman


Smarrig ungspannkaka

 Mini smaskiskar

Oliwer och adam smakar på pannkaks smeten


Nu ska jag gå lägga mig!!
Kram

Passa på att kolla dig i spegeln så du kan ta bort din finne....

Åh tack så mycket söta lilla Adam.. ( Hur nu han har lärt sig om finnar??). Det var nämligen så att jag sa till barnen att mamma går ner och hämtar tidningen, det är då han kläcker ur sig det rubiken lyder.

Blev inget inlägg igår, orka inte.. Var lite sömning. Hur som helst så var det en bra dag! Jag jobba mellan 13-16.30 sen skynda jag mig att hämta barnen och direkt hem. Karin och lille Nils stod utanför och vänta på oss!! Det var så länge sen jag träffa Karin så det var väldigt kul och trevligt att träffa henne. Vi hade bestämt redan i går att vi skulle laga mat ihop!
Så vi laga köttfärssås och spagettie!! Blev super gott. Så försökte vi prata lite med varandra ( inte så lätt med tre högljudda och livliga barn)
Senare på kvällen så kolla jag på s.o.s familj. Fick mig en ordentlig tankeställare-.. undrar just hur mina barn kommer vara när dem är tonåringar.. Känner att jag varit allldeles för slapp med spec Adam. Gäller att ta tag i det nu, annars kommer det inte bli kul i framtiden.

Igår hade Adam i sönder sin blil, han blev så arg för det. han skulle ha mig att köpa en ny bil och när han inte kom ngn vart med, så försökte han med dagmamman att hon skulle köpa han en ny bil, och detfunk ainte heller. Då kom han på att han skulle byta bil med Oliwer. Det fick han inte för mig så då blev arg ( läs rasande) för det. Då tyckte han att jag kunde få bilen, och får man ngt så ger man ngt tillbaka tala han om. Givetvis så gick inte dte heller.
Innan frukosten så kom han på dettta med bilen igen så han hade att utbrott här, låg och sparka i luften och skrek.

Ska jobba idag med.. samma tid som igår. Vi ska ha julfest på jobbet idag! Kl fem börjar den, Oliwer och Adam ska oxå vara med på den!! Tobias hämtar dem hos dagmman och kör dem direkt till mig på jobbet!!
Var och köpte julklappar som vi ska ha med på festen. Ska byta julklappar med varandra!!
Nu ska jag ta och koka lite pasta som jag ska ha med till jobbet, hinner inte äta lunch hemma idag.

Lägger in en bild på en ängel!! ( älskar änglar)


Ha en bra dag!!
Kram

Bilder från helgen


Så här ser båten ut som vi åkte med


Hytten!!





Jag i hytten!!




Poolen som jag inte bada i..

Julbordet, som det såg ut ungefär!!

ja jag erkänner, jag tog dåligt med bilder...


Mitt fina halsband som jag köpte på båten!!

Lite bilder blev det iaf!
kram

Å så var det måndag igen då...........

Dagen börja bra måste jag medge.. bussen som jag skulle med kl7.40 kom men åkte förbi mig och dem andra på bushållplatsen. Den var fullsatt, kom en buss till, men den var oxå fullsatt. Jag skulle nämligen på möte kl 8.30 i stan, så jag blev inte så glad..  skulle missa möte med nästa buss. Men min snälla sambo kom och hämta mig och körde mig ända till dörren.
Det var möte om Oliwer på NP enheten, utan hans far denna gång.
Å så svårt det är att sitta där och prata om Oliwers brister och svårigheter.. Kuraton ställde en massa frågor, kändes som jag svara flummigt på frågorna bara.. Jag berätta oxå en del om fadern.. och hon skulle träffa han senare idag, då skulle hon ta upp att det är bra om han inte kommer när Oliwer ska dit, det kommer troligen störa Oliwer i hans tester.
Efter mötet så tog jag bussen till stan, åt frukost på McDonalds, varm chocklad och frukost macka!!
Var även på beök hos min doktor idag oxå på cts ( center för traumatisk stress) vi prata om min medecin, om hur jag mår och så. Men det är dyrt att besöka doktorn, 250 för 20 minuters rådgivning...
Jag fick ett infall idag, beställde en klipptid och kapa av en massa hår.. så nu är jag nyfrissad (varför ska frisörer prata så mycket??)
har träffat goa Jennie idag oxå!! Vi fika på mitt favvo ställe och prata om det mesta!!
Tog stadsbussen till skåre och gick till Tobias jobb.. vi åkte och hämta barnen hos mamma i kväll. Jag har saknat dem små liven!! Nu är dem hemma igen, dem ligger i sina sängar och sover!!
Tobias har lagat god mat till oss i kväll oxå!! Lövbiff, sås och pommes.. gottit det. Tror dock han tycker jag är lite tölig som sitter här.. ska slita mig från datorn strax!!
Kom på en sak, är dålig på att lägg aut bilder hät på bloggen, kommer en bild på min nya frilla idag iaf!!
Kram

Innan jag klippte mig

Efter

bakifrån

En orgie i njutnigar!!

Har ju inte varit inne här på hela helgen. Tänkte jag skulle berätta för er om min helg, har ju åkt båt med Birka Princess!! Jag och Tobias har åkt med Tobias bror och hans sambo + halva hennes släkt och deras vänner till stockholm.
Vi åkte med birka bussen, det tog "bara" 6 timmar.. urk så drygt säger jag bara. Vi rasta iaf i Arboga!
Väl framme i Stockholm så var det nästan två timmar kvar tills båten skulle gå, så vi värmde upp med öl ( cider för mig) på en pub i närheten. När vi väl kom på båten så var det lite mer än en timmes väntan inna vi fick våra hytter, så vi värmde upp lite till med öl och cider.
När vi äntligen fick våra hytter så slängde jag mig på sängen och bara njöt av att få kommit i väg hemmifrån ett tag.
Vi skulle äta julbord ganska så sent , 21. så det  fanns gott om tid att utforska båten. had ejag haft en tanke på att ha badkläder med så hade jag kunna at ett dopp i poolen eller njuta i ngn av bubbelpoolerna. Visste inte ens att det fanns det på båten, och det var ingen som hade talat om det för mig heller.
Vi tog en tur i taxfreen oxå.. fanns en hel del gott där :)
Maten som vi åt var ljuvligt god, det fanns allt du kan tänka sig som ska finnas på ett julbord... det dreglas i mun när jag tänker på det..  Och för att inte prata på all efträtt som fanns oxå..
Efter att ha avnjutit en härlig måltid, så lyssna vi på ett live band, två killar som sjöng cobers på det mesta. Ha ha, kom och tänka på pub värden, jisses så rolig han var, han hade pause underhållning, när bandet hade rast. han sjöng, dansa och bjöd verkligen på sig själv.
fanns även disco på ett annat däck ja det fanns underhållning lite var stans
Tobias var krasslig i magen hela kvällen, så vi la oss ganska så tidig, typ halv ett.

I Finland ligger man en timme innan oss. Jag hade ställt kl på halvåtta morgonen där på.. tänkte ta mig till frukost buffén kl åtta. Men som alltid så är inte min självdiciplin den bästa, så jag snoza tills 8.20..
Nu till saken så servars det frukost fram till kl halv tio på morgon.
När klockan är runt 8.20 så bankar Annika ( Tobias brors sambo) på våran dörr flera ggr, jag öppnar  sömningt, hon halv gastr om att det är finsk tid nu, och då är ju kl gentligen 9.20, kom snabbt om ni vill ha frukost.. Det Annika hade glömt var det att det stod på flera ställen i info pärmen att det är alltid svensk tid på båten som gäller..  Ha ha ha.. ( och detta hade jag ju full koll på såklart)
Frukost buffén var underbart god, med massor att välja på. Det är bara det att när det finns så mycket att välja på så får jag ju beslutsångest...
Efter frukosten så gick vi till våran hyt, där jag la mig och sov en stund. Vilken lyx alltså, att få äta så mycke frukost man vill och bara gå därifrån för att lägga sig att vila!! 
Tobias väckte mig efter ett tag och vi låg i hans säng ock kramades och bara njöt och lite till *s*
Vi hade gott om tid på båten, så vi strosa runt, köpte lite mer i taxfreen, lyssna på karoeke. Och sen var det dags för lunch buffén, fanns massor att välja på där med.. t.om med en taco buffé´för den som töttnat på julmaten. å så hade dem bytt ut köttbullar och prinskorv mot, kyckingklubbor och örtmarinerad fläskfilé´.
Efter lunchen så la vi oss och vila... lyx igen!! Och kl 15.30 var båten framme i stockholm...  vi givk direkt till våran buss.. hm, konstigt att alla såg så trötta ut.. det gjorde dem inte på ditvägen,, he he
Lyckades faktiskt sov en stund på bussen.. kl 21 var vi äntligen framme i K-d...
Om man ska sammanfatta helgen så har det varit som rubiken lyder!!!
Kram


Man blir trött efter 11 timmars jobb

Jag trodde jag skulle smälla av när klockan ringde med sin irreterande signal kl 6. Jag lyckades få tag på mobilen och kasta den i sängen, snoza i 10 minuter till.. sen vakna jag av att Tobias tände lampan och tyckte att jag skulle gå upp.. urk
Det var inte det lättaste att väcka Adam så tidigt på möra.. han gnydde och vägra gå upp. Tobias gick in till Oliwer som vakna snällt och klädde på sig utan en protest.
Varför går klockan så fort på morgonen??
Av ngn anledning så fick jag för mig att det är Lördag idag, satt i bilen ( ja Tobias skjutsade mig till jobbet) och sa " åh idag blir det väl så där tråkigt lungt nu på morgonen, det är väl ingen som ska upp innan nio). Kan säga att jag fick en liten chock när jag klev in på jobbet. Oj då det är visst fredag och barnen ska upp och i väg till skolan...
Fanns att göra på jobbet idag om jag säger såååååååå.
har åkt pulka med ett av barnen, eller han ville bara åka en gång, han tyckte det var roligare om jag drog han.
Och så har vi haft lite allsång på jobbet, sjungit julsånger bla!! Mysigt!

Efter jag sluta jobba kl 18 så kom Tobias och barnen  och hämta mig, vi åkte direkt till mamma för att lämna barnen! Adam var så trött i bilen att han höll på somna flera ggr. Han var iaf pigg när vi kom fram.
Moster skrutt och syster  yster Lotta var där oxå!!
Det gick bra att lämna barnen, dem tyckte nog vi var där för länge ( i hela 20 min var vi där)
På vägen hem så köpte vi Pizza, handla lite till resan i morgon!!
Å så hem till idol finalen!!
Nu är jag trött som en liten gnu ( hur trött nu en sån är) ska bestämma mig för vad jag ska ha på mig i morgon på julbordet, svårt det där. Lika bra att packa nu i kväll innan jag stuper i säng. Kommer vara för trött i möra för att packa.
Vi ska åka med bussen från K-D kl 9.40... hoppas nu att bussresan går bra, har lätt för att må lite illa på bussar.
Och så får jag hoppas att inte båten gungar för mycket sen!!¨
Nu är det färdig bloggat för i kväll..
Kram

p.s Kevin vinner Idol d.s

Möte på NP-enheten och massa snö

Vilken rubik va? Ja jag erkänner, är inte så bra på rubiker, så det fick bli den här iaf.
Som rubiken lyder, det har kommit massor med snö idag. Det är iaf en 2 dm idag.  Härligt med snö!

Idag har jag ringt till a-kassan, fick reda på att jag inte har rätt till ngn som helst ersättning av dem.. kul .. not
Har även pratat med vuxenskolan om det är försent att söka till usk utbildningen, det var det inte men jag kommer hamna i kögruppen. fasen att jag inte sökte i tid, jag skjuter på allt,, men nu har jag iaf gjort i ordning kuveret ( stavas det så??) idag. så på med frimärken och postlådan i morgon. Sen är det bara att hålla tummarna. Kommer jag in så kommer jag att ta plan B. Ta ut föräldrar dagar som jag har kvar.. och försöka få jobba så mycket som möjligt vid sidan av.

Har varit till Np-enheten ( nevropsykiratiska). Äntligen säger jag bara!!!! som jag har väntat på att få en tid där. Dem har haft remissen i ett år.
Nu är det ju så här att jag har gemensam vårdnad med barnens s.k far. (om man nu kan kalla han det, han har inte sett barnen på 1,5 år) Så han var oxå kallad till mötet. Jag hoppades ända in i det sista att han inte skulle dyka upp, Jag mår dåligt av att se han och behöva vara i närheten av han. Men jo då han satt i väntrummet med  sina svarta portfölj. Bara det gava mig dålig känsla. ( sist han kom på ett möte på BUP så hade han den med sig och en NWT tidning där det stod  att jag hade ljugit i hovrätten. Vilket inte var sant, det saknades bevis  för det jag anmält han för, dvs grov kvinnofridskränkning). Så jag befarade att han skulle dra upp tidningen igen. Men det gjorde han inte.
Kuratorn vi träffa tyckte jag var bra, hon ställde oss en massa frågor om Oliwer och vad vi upplevde som problem. Hon fråga vart Oliwer bodde, och när jag svara att han bodde hos mig bara, så satt hans far där och sa. " ja jag har inte träffat Oliwer på 1,5 år.. och så lät han så där riktigt uppgiven över det. Så skulle han ta sats och säga ngt mer, men kuratorn avbröt han och sa bara att just därför så vet ju inte du hur Oliwer har det nu.
Är glad att Tobias var med mig, han svara på en massa frågor om Oliwer och vi tre, dvs jag, T och kurator, disskutera om Oliwer. Fadern satt mest och försökte hänga med.
Vi fick en massa enformation hur dem jobbar på enheten, vad dem kommer göra tester. Och så fick vi informationshäften med oss hem.
Först i Januari kommer Oliwer att kalllas till dels en läkar undersökning och dels till ett psykologiskt test. Utifrån det kommer dem komma fram till om han behöver träffa sjukgymnast och logoped.
Nu på måndag så ska jag få träffa kuratorn själv, ska bli skönt att slippa ha han i samma rum, kommer kunna slappna av då och prata mer ingående om problemen som är runt Oliwer.
Hoppas verkligen att dem ska komma fram till vad Oliwer behöver nu!

Måste ta och packa åt barnen snart, dem ska ju sova över hos mamma i helgen. Jag och Tobias ska ut och åka båt. Det är Tobias bror som ska bjuda på julbordskryssning.
Är glad att mamma tar barnen, nu när det är som det är emellan oss. Hon har ju lovat oss detta sen lång tid tillbaka.
Undrar hur det blir att träffa henne i morgon?,,
Tänkte jag skulle ringa henne i kväll och höra lite vad hon vill att jag ska ta med mig till barnen.

Åh jag ska jobba i 11 timmar i morgon, börjar redan kl 7.. kommer bli drygt att gå upp när klockan ringer.. Kommer bli en tidigt kväll i kväll.

Kram


Ont i magen och en massa funderingar

En mindre bra dag idag. Har haft ot i magen hela dagen....  och haft en massa tankar om min och mammas relation. Jag vet att jag gjorde rätt som tog upp vad jag kände inför mamma. Synd att hon inte klarar av att ta in vad jag har att säga..
Men det är svårt det här.. orkar inte ta upp det så mycket mer i kväll... Har ventilerat mig med min kär kusin idag.. det var så skönt....

Jag och barnen har inte gjort så mycket idag.. Vi vakna rätt sent , halv nio. Sen frukost. Barnen vill gärna ut och åka pulka.. Men när vi kom fram till pulka backen så var det grishalt.. knappt så vi tog oss upp. Barnn åkte väl iaf ett par ggr.. sen gav vi upp och gick hem..
Hemma så ville Adam att vi skulle spela spel, så det gjorde vi. "Karlssson på taket" ett jätte kul spel..
Så det har vi spelat ett par ggr idag ( inte kul att förlora om man frågar Adam). Lite lotto hann vi med oxå!
Annars har det inte hänt så mycket mer här idag.. har helt enkelt inte orkat...

Alltså jag undrar när det ska vända för mig? När ska jag få må bra? Jag är så ledsen att min mamma tar allt så himla fel.. Men det är väl mitt fel att jag inte sagt ifrån tidigare, att jag accapeterat och tagit emot. Nu sprack bubblan för mig...
vill bara få ett slut på det här. Är uppriktigt trött på att det alltid ska vara en massa jäkla problem i våran familj....
Vet inte vad som krävs , jag vet bara vad jag gör för att må bättre,, som vuxen har man ju ett ansvar att se till och söka hjälp om man behöver det.

I morgon så är det dags för första samtalet om Oliwer på Np enheten... undrar hur det kommer gå. Hoppas bara inte att han oengagerande far dyker upp ( han ahr inte sett Oliwer på över ett år) Oliwer ska inte själv med. Jag och Tobias ( sambon) ska prata om hur vi upplever Oliwer och vad vi tror att han behöver hjälp med. Hoppas verkligen han kan få rätt sorts hjälp nu.

Hörde på vädret att det skulle bli -9 gr i morgon brr.. ser jag inte framemot.. gäller att klä sig varmt.
Nu är det sängen nästa!!
Kram

Självdiciplin vad är det?

Klockan ringde kl 7 i morse. jag gick upp och väckte barnen. Sen låg vi alla tre i sängen och kolla på adventskalendern. Det var iaf meningen att det skulle bli så.. hrm men så vart det inte precis. Kl halv nio så ringde jag dagmman och tala om att vi har precis vaknat här... Hon tyckte inte vi skulle stressa, så jag lämna barnen kl 11.. Tur att man inte har ngn tid att passa. Den enda tiden jag hade att passa var bussen som går 11.23
I morgon är vi lediga här så jag tänker inte ställa ngn kl då!!
Har varit hos min kurator idag. Det vart väldigt känslosamt och jobbigt. Det är inte lätt att prata om mamma och hur det varit och är mellan oss. Var väldigt nära att det kom ett par tårar. Men min kurator fick mig att tänka på en sak.. Och det är varför har jag så svårt att säga nej och ta konflikter.. Jag är så himla rädd att göra ngn besviken eller såra ngn. Så istället tar jag på mig för mycket. Det som händer då är att mina barn och min sambo har blivit lidande...
Jag har tänkt vidare på det här med min mamma och varför jag inte sagt i från tidigare... borde ha gjort det för flera år sedan..
Ja nog om det för nu..

Har varit trött större delen av dagen idag..  Och gissa om barnen har känt av det? Barnen har varit väldigt trotsiga sen jag hämta dem från dagmamman.
Jag satte mig och byggde lego med dem en stund i em iaf. Det tyckte dem var väldigt kul, inte ofta mamma är med och leker. Och dem var snabba med att påminna mig om att jag skulle hjälpa till och städa nu oxå.
När vi skulle äta så urarta det.. Adam satt gaffeln i armen på mig så han åkte från bordet, Oliwer försökte prata samtidigts om han drack vatten...och så lara han sig med maten så han åkte oxå från bordet.
Sen fick dem komma tillbaka om dem lova att sköta sig, Oliwer skötte sig, men Adam kasta korv tvärs över bordet. Så då var det färdig ätit för Adam. Då säger Adam " Ha ha jag är ändå mätt" en riktig liten skitunge är det..

Jag hoppas dagen blir bra i morgon iaf.. Får väl se vad vi ska  hitta på för kul. Tänkte barnen skulle få baka meras pepparkakor av min egen goda deg ( aldrig mera köpdeg)! Och så kanske vi gör ngt julgodis oxå.
Ja just det ska ringa arbetsförmedlingen i morgon och höra om lägsta nivå garanti nu när kommunals a.kassa nekar mig pengar.
Nu får det vara färdigbloggat för i kväll!!
Ha det gott!!
Kram

Måndag och ny vecka

Jaha så var det måndag igen då... suck.  Ny vecka och nya utmaningar.
 Dagen börja med att vi försov oss ( vilket händer rätt så ofta) pga av  min enormt dåliga själv diciplin.
När klockan ringer så är jag mer död än levande och så trycker jag på snooze och somnar om och så håller jag på flera ggr. Jag blir så arg på mig själv , barnen blir stressad och på dåligt humör.. men tyvärr så börjar dem bli vana vid det här. I mogon sk ajag banne mig gå upp när kl ringer..
Det har ju inte varit ngt uppmuntrade väder idag heller, regn och rusk. Kände mig som en blöt katt när jag klev på bussen.
Det blev en aning pinsamt på stan idag. Jag var till panduro och skulle köpa en massa julpyssel till barnen. När jag kom frm till kassan och skulle betala så fanns det ingen teckning på kontot... gissa om jag blev paff. Jag gick ner och skulle försöka ta ut pengar men fick bara ett kontouttdrag där det stod att jag över trakkasert mitt konto med 400 kr!!!!! Hjälp
Förstår inte riktigt själv hur det gått till. men när jag kom och kolla upp det så visade det sig att det stämde.. pinsamt vad dålig koll jag har.

Jag mötte upp Jennie i stan iaf, så vi tog en fika  på mitt favorit fik Mat och muffins och prata en stund.  Hon är mina goa vän!!

Skulle ha varit hos min kurator idag, men när jag kom upp så såg dem ut som fråge tecken i reception...  Dem hämta min kurator som kolla i sin pärm och nej hon hade ingen tid åt mig idag.. åh vad irreterad jag blev.. jag  hade verkligen ställt in mig på att få prata med henne.Hon fick lite dåligt samvete så jag fick en tid redan i morgon..

Väl hemma så fick jag det glädjande beskedet från a-kassan .. jag är INTE berättigad till ersättning. Jag blev så knäckt att jag bröt ihop mer eller mindre, faan alltså behöver verkligen pengar nu... det är ju jul och allt snart. och så.

Har pratat med mamma idag oxå,, det är jobbigt att ha sagt vad jag tycker, hon tar det så fel och blir bara ledsen och arg på mig.. och jag får dåligt samvete för att jag för engångs skull säger vad jag tycker. De är inte lätt det här. Jag älskar verkligen min mamma. Men jag känner att det har varit alldeles för  mycket den senaste tiden...
Mina systrar Charlotte och Sofie kom idag på em. Jag nämnde för dem att jag och Tobias funderar att fira jul hemma i år ensamma.. Såg att Charlotte blev ledsen och arg... och jag kände att jag vill inte svika henne så det blir att vi firar jul med mamma och mina syskon i år.Får hoppas att det går bra..

I kväll har barnen haft julfest med sina dagmammor !! Oliwer var utklädd till Tomte och Adam till Pepparkaksgubbe. Mina systrar var med och kolla på dem. Dem var så duktiga och sjöng så fint.
Sen bjöd Dagmammorna på fika och tillslut så kom även tomten och dela ut godis..               
 
Så här fina var barnen inna festen i kväll. Jag fick tyvärr inga bra bilder från festen.. 
                                                                                                                                      
 Titta så fin tomte!!!                                        

Nu ska jag gå lägga mig nu

Håll om mig

Håll om mig och ge mig tröst i livet. Stötta mig och ge mig sanningen. Led mig när jag står mitt upp i tvivlet. Gör mig fri och låt mig växa stark.

           

Denna text vill jag ha med mig när jag fostrar mina älskade barn!!

Andra advent- och en massa tankar och funderingar

Allt är inte som man tror jämnt. Jag trodde jag skulle förlora min familj idag. Att det skulle ta slut mellan mig och min sambo. Usch vi har haft det trassligt länge nu och härom dagen så kom kulmen.
Det är inte lät att ha ett förhållande.
Jag pratade med min kära kusin och vän idag. Vi prata länge om vad som händer i mitt liv. Det var så skönt att ventilera med henne. Hon är verkligen mitt stora stöd här i livet. Och mina vänner, Jennie, Karin. Maggan och Lars. tack för att ni finns.
Åh mina älskade syster Charlotte. Älskar dig gumman. Du är oxå mitt stöd.
Jag har kommit fram till attt jag måste göra det som är rätt för mig. Och det är inte lätt.  Även om det har varit mycket trassel mellan mig och min Sambo så älskar jag han. Och mina barn dem är nästan mitt allt.
Det som jag måste göra är svårt. Jag måste prata med min mamma som jag oxå älskar att det finns gränser för vad jag orkar med. Det har gått lite för långt med hur hon behandlar mig..
Sitter här och funderar på vad hon kommer säga, hur hon kommer reagera. Kommer hon att förstå?
Funderar oxå om jag och sambon kommer klara av att lösa våra problem...
Och så var det här med min jävla pissiga övervikt, jag vill gå ner minst 20 kg, men jag har lixom ingen ork eller motivation för det. Usch mår verkligen dåligt över min övervikt om jag säger så..
När ska jag få känna att det är helt bra? Måste det alltid vara ngt som är dåligt för? Jag vill bara fly i bland bort från allt men det lär ju inte lösa några problem.
Nej nu ska jag sätta mig i soffan och ge min sambo en kram....
 Ta hand om varandra där ute, Kram


Lördag 6 dec

Idag har jag fått besök av min goa vännina Jennie och hennes grabbar!! Jag bjöd dem på lunch. Och sen var det dags för julpyssel!! La på ett gamalt påslakan och så fram med en massa pyssel, barnen härja loss och det blev väldigt fina keationer.
Efter lite fika så var det dags att bege sig ut i pulkabacken!! Tycker det är så härligt att se hur barnen njuter i backen. Men varför måste dem gå upp där det är som halkigast i hela backen?? Knasiga ungar!
Efter det att Jennie och grabbarna åkte hem så var det dax för mina grabbar att bada!! Bubbelbad dagen till ära med pärondoft!!
Jag passa på att sitta lite vid datorn medans dem bada.. sen när sambon kom hem så var det dags för varma mackor och mys i soffan. Och givetvis så vart det lördags godis!!
Har kollat på dansbands kampen i kväll!! Tycker det är ett helmysigt program utan reklamavbrott!! ( hatar reklam). Är ju så störande när man sitter och ser en bra film och så bryter dem för reklam...

å så dagen fundering : Vad är meningen med livet?? ( ja jag vet det var ingen liten fundering)

Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag hakat på trenden att blogga. Jag har tänkt länge att jag ska börja blogga men det har lixom inte blivit av.
Jag kommer blogga om allt möjligt. Ibland om små saker och ibland om allvarligare saker..
Jag är helt grön på det här med att blogga, men jag ska iaf göra mitt bästa..


RSS 2.0